Az Indiánrizs, vagy ahogy nevezik még a Vadrizs, nem is rizs, hanem a perjefélék családjába tartozó növény. A gabonaféék közül a legmagasabb fehérjetartalmú, élelmi rosttartalmú, különféle vitamin és ásványi anyag forrás. A Vadrizs gluténmentes, könnyen emészthető, sőt emésztés elősegítő, és a legtöbb rizsfajtával ellentétben, amelyek savas hatásúak, az indiánrizs lúgos hatású.
Felhasználási javaslat: fehér rizzsel keverve köretként, vagy magában is ajánlatos.
Elkészítési javaslat: 1 rész Indiánrizst 3 rész vízzel felöntve, forrásig melegítve, majd fedő alatt lassú tűzön főzni 25-40 percig. Ha megfőtt, szétreped, ebből tudjuk mikor készül el. A főzővízhez tehetünk leveskockát ízlés szerint, borsot, vagy valamilyen egzotikus fűszerkeveréket.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2027. szept. 30. |
Latin Name | Zizania |