Délkelet Ázsia mindennapi rizsfajtája, rövidszemű, hiányzik belőle az amilóz, mivel magas a keményítőtartalma, a főzésnél a szemek összetapadnak. Nemcsak köretként, de édességeket, süteményeket is készítenek belőle. Könnyen formálható belőle golyócska, vagy más forma.
Elkészítési javaslat: Egy nagyobb edényben többszörös öblítéssel mossuk át a rizst, mindaddig, míg a víz átlátszó nem lesz. Áztassuk a rizst vízben 12 órán át (egy éjszakán át), majd szűrjük le. Béleljük ki a gőzölőt, (pl Bambuszgőzölő) konyhai pamut anyaggal, és a rizst önstük bele. Öntsünk 1,5 liter vizet egy lábasba, Wok-ba, helyezzük a Gőzölőt fölé úgy, hogy a víz a gőzölőt alját ne érje. Forraljuk fel a vizet a Gőzölő alatt, és hagyjuk így 45 percig, hogy a gőz átjárja a rizst és tökéletesen puhára gőzölje.
A Felhasználási javaslat: köretként mindenféle távol keleti ételekhez, de a hazai rizst is kiválthatjuk vele, édességekhez, tejberizs, rizsfelfújt, rizslepény, stb. Gyümölccsel, lekvárral kombinálva kiváló desszertek készíthetők belőle.
Vákumcsomagolva szállítjuk a tökéletes íz-zamat megtartásáért.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 1 kg |
Minőségét megőrzi | 2025. ápr. 1. |