A fekete rizst pá éve kikiáltották “Superfood”-nak világszerte, Dr. Zhimin Xu kutatása eredményeként, amely megállapította, hogy a fekete rizs több antioxidánst tartalmaz, mint a fekete áfonya, de kevesebb a cukortartalma, és jóval több az élelmi rost tartalma. Ma már sushi-t, húsos keverékeket, édességeket készítenek belőle világszerte.
A feketerizs egy külön rizsfajta, a ragacsos rizsekhez tartozik. A feketerizsnek magas a tápértéke, 18 féle aminosavat tartalmaz, vasat, cinket, rezet, karotínt, és más fontos vitaminokat. Élelmi rosttartalma ugyanakkora, mint a barnarizseké, és mint a barnarizsek, a fekete rizs is kellemes, és enyhe mogyoró ízű. Kínában azt tartják, hogy a fekete rizs jó a vesének, a gyomornak és a májnak.
Figyelem: a tasak nedvességelszívó párnácskát tartalmaz, melyet elfogyasztani tilos!
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. aug. 27. |
Összetevők | 100% feketerizs |