Tápióka-rizs tészta Dél-Kelet Ázsiában használatos tészta, teljesen gluténmentes. Átlátszó, rugalmas állagú tészta a Vietnami Hu Tieu Nam Vang leves állandó hozzávalója, de szinte egyet jelent a vietnami konyhával. A Paleo étrendet követőknek a spagetti helyettesítője. Ha Wokkozott ételekben használod, magába szívja a szószt, tehát bővebb lével dolgozol, ha olajban sütöd, akkor nem szív magába túlságosan sok olajat.
Felhasználási javaslat: használd erőlevesben, csontlevesben, húslevesben tésztaként. Rákkal, garnélával, hússal, mungóbab csírával, újhagymával, sárgarépával, zöldségekkel Wokkozott ételekben (Stir-Fry, vagy Dobva-Rázva). 160-180 C fokra hevített olajban ropogósra sütve szinte bármihez illik, amihez eddig sülttésztát használtál.
Elkészítése:
Származási hely | Vietnam |
---|---|
Töltő súly | 400 g |
Minőségét megőrzi | 2025. szept. 21. |
Összetevők | tápióka keményítő 10.3%, rizsliszt 89.2%, só. |