A Rózsa ősidők óta használt természetes ízesítő édességekhez, sőt főételekhez is. Főleg a középkor kedvelt aromája volt, a Tudor ház konyhájában szinte már túlzásba vitték a használatát.
Felhasználási javaslat: Édességekbe, torta töltelék ízesítésére, mint egzotikus hozzávaló. Koktélokba keverve fantasztikus ízkavalkád lesz az eredmény, turmixokba, palacsintára csöpögtetve (akár a tésztájába is), likőrök, házilag készített csokoládék kifinomult ízesítője. Elképesztően finom Fagylaltot lehet belőle készíteni, vanília fagyi alapon (vanília helyett rózsa szirup). A Híres Balkava török édesség egyik fő alapanyaga. Próbáld ki a sült Sertéshúson, a sütés utolsó fázisában Rózsasziruppal és egy cseppnyi Rizsecettel kenegetve, majd ropogósra sütve. Panna Cotta finom ízesítője, alapja sok finom Cheescake-nek. Egyszerűen használjuk szörpként szódavízzel felöntve, finom frissítő a nyári délutánokon. A frissen szedett Földiepret ezzel locsolva, új dimezióba helyezhetjük az ízeket. A tejszínhabhoz, felverés előtt keverve, finom, nem semleges tejszínt kapunk a desszertekhez. Próbáljuk ki a tejfölbe keverve túrógombóchoz adagolni. Csak a fantázia szab határt a használatának.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 710 ml |
Minőségét megőrzi | 2026. máj. 25. |
Összetevők | nádcukor, víz, rózsa aroma, tartósító: E211, színezék: E122. |