Rózsasziromból készült Rózsalekvár Rózsaszirom darabokkal. Régi idők Rózsa fajtájából készítik, amikor csak az illat és az aroma a fontos, nem pedig a Rózsa kinézete. Már Szulejmán idejében is igen kedvelt volt. A Rózsa lekvár a virágaromák és az édes kényeztetés fenséges ötvözetét kínálja.
Felhasználási javaslat:
Sütemények, torták: Tégy rózsalekvárt süteményekbe, muffinokba, használható töltelékként a tortarétegek között, vagy péksütemények mázaként. A Híres Baklava hozzávalója is lehet, hogy extra egzotikus legyen a végeredmény. Sajttortatésztába is keverhető, vagy gyümölcstorták összetevőjeként is felhasználható.
Desszertek: Csepegtess rózsa lekvárral fagylaltot, joghurtot vagy panna cottát az illatos és édes öntetért.
Sajttálak: A Rózsalekvár kiválóan illik Sajttálakon tálalva lágy sajtok, mint a Brie, Camambert vagy kecskesatok mellé.
Pácok és Mázak: Keverj össze a Rózsa lekvárt ecettel, szójaszósszal vagy más összetevőkkel, hogy pácot vagy mázat készíts grillezett húsokhoz, szárnyasokhoz vagy tenger gyümölcseihez.
Származási hely | Magyarország |
---|---|
Töltő súly | 380 g |
Minőségét megőrzi | 2025. dec. 31. |