A Sambal Badjak egy kifinomult chilipaszta, többféle grillezett chilipaprikából készítik. A Badjak csípősnek mondható, de a jellegzetes ízvilágát a többi hozzávalóktól nyeri, a többféle hagyma, a zöldségek miatt a csípős-édes-krémes hatás kiegyensúlyozottan érvényesül.
Felhasználási javaslat: Kellemesen ízes a mindennapi használathoz, használjuk húsok pácolásához, sült és grillezett húsokra kenve, távol-keleti ételek, wokkozott ételek főzés közbeni és utáni ízesítésére. Curry-k alapanyagaként, tojásos ételekhez, ebből is főleg a főtt tojásokhozillik jól. Használhatjuk még pörköltekhez, ragukhoz, húsgolyókhoz, szendvicsekben, zöldségfogásokhoz. Asztali mártogató krémnek, szósznak is nagyszerű. Az egyik legkifinomultabb használata a frissen sütött lángoson érvényesül, mennyei.
Származási hely | Hollandia |
---|---|
Töltő súly | 200 g |
Minőségét megőrzi | 2026. ápr. 8. |
Összetevők | frissen zúzott chilipaprika 38%, reszelt hagyma, napraforgó olaj, só, cukor, szirup, lágy barnacukor, gyöngyhagyma paszta (gyöngyhagyma 74,2%, víz) zöldség alaplé aroma, természetes aromák, fokhagyma paszta, fokhagyma por, tartósítószerek: E202, E211, E260. |