A sárga Curry Thaiföld mindennapi étele. Készítik marhahúsból, de legygyakrabban csirkehúsból, kókusztej hozzáadásával sűrítve. A kevesebb Chili tartalmának köszönhetően kellemesen csípős, a fűszerektől pedig aromás, zamatos lesz a kész étel.
Felhasználási javaslat: Vöröshúsból, csirkehúsból de még zöldségekből is lehet készíteni egy jellegzetesen Thaiföldi "paprikást".
Elkészítési javaslat: Elkészítési idő: 20 perc
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 400 g |
Minőségét megőrzi | 2025. szept. 13. |
Összetevők | fokhagyma, salotta hagyma, növényi olaj (pálmaolaj, szója), fűszerek (koriander, gyömbér, római kömény, mustár mag, görögszéna mag, kurkuma), só, citromnád, garnéla rák paszta (garnéla rák, só), chili, galangál. Nyomokban halat és puhatestűeket tartalmazhat. |