Sárga Curry Fűszerpaszta - AHG

890 Ft
A Sárgy Curry egy sajátos Thaiföldi főzésmód. Azért nem egy meghatározott étel, mert készíthető Curry-nek, levesnek, sűrűbb pörköltszerűségnek is. A thai neve "Nam Prik Kaeng Kari", krémes állagú a kókusztej miatt. Az alapanyagokat tekintve, lehet hús (marha, sertés), lehet szárnyas (csirke, pulyka, kacsa), lehet tenger gyümölcsei (hal, rák, kagyló, tintahal), a lényeg a fűszereken van, a thai fűszereken.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS16348
Minőségét megőrzi
2025-04-04
Elérhető mennyiség
31 db

A Thai Sárga Curry az indiai befolyás a Thaiföldi ételekre. Itt összefonódott a helyi alapanyagokkal, és kialakult egy sajátos Thaiföldi főzésmód. Azért nem egy meghatározott étel, mert készíthető Curry-nek, levesnek, sűrűbb pörköltszerűségnek is. A thai neve "Nam Prik Kaeng Kari", krémes állagú a kókusztej miatt. Az alapanyagokat tekintve, lehet hús (marha, sertés), lehet szárnyas (csirke, pulyka, kacsa), lehet tenger gyümölcsei (hal, rák, kagyló, tintahal), a lényeg a fűszereken van, a thai fűszereken. Mint a legtöbb Fűszerpasztás ételek, ez is secc-perc alatt elkészíthető.

Elkészítési javaslat: Mindössze 15 perc alatt elkészíthető!

Beszerzendő friss hozzávalók: Sárga Curry Thai Fűszerpaszta AHG 50g, 350 g csirkemell, marhahús, vagy más hús,  garnélarák, hal, tintahal vagy kagyló, zöldségek (zöldborsó, padlizsán, stb), a többi itt a webáruházban beszerezhető: 400 ml kókusztej, halszósz. Tört földimogyoróval is díszítheted, illik hozzá.

  • Forralj 3 evőkanálnyi kókusztejet egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokon, majd nyomd bele a fűszerpasztát. Kevergetve süsd 1 percig, az illatok felszabadulásáig.
  • Add hozzá a húst/tenger gyümölcseit, és süsd még egy percig. Öntsd bele a maradék kókusztejet és a zöldségeket.
  • Forrald fel. Mérsékeld a hőt, és fedő alatt hagyd rotyogni 5 percig, vagy amíg a hús megfő.
  • Sózd, ha szükséges, tálald melegen rizzsel.

Adalékanyag és ízfokozó mentes!

További információk
Származási helyThaiföld
Töltő súly50 g
Minőségét megőrzi2025. ápr. 4.
Összetevőksalotta hagyma, szójabab olaj, só, fokhagyma, citromnád, cukor, piros chili, őrölt koriander mag, gyömbér, garnélarák, őrölt római kömény, mustár, görögszéna mag őrölt, fűszerek.

Nincs kapcsolódó cikk