A Búzalisztből és Hajdinalisztből készült Soba tésztát főleg Japánban, de egész Ázsiában előszeretettel fogyasztják. A Búzalisztes változat, mint ez is, simább, könnyebb textúrájú, mint a csak Hajdinalisztből készülteké, és nem zavaróan Hajdinaízű. Előfőzött, mindössze 3-4 percet igényel a kifőzése. Közvetlen kifőzés után hideg vízzel le kell öblíteni, kihűteni.
Felhasználási javaslat: levesekbe, salátákba, stir fry ételekbe.
Soba Leves: miso alapú levesekhez, halas vagy zöldséges változatokban.
Soba Saláta: al Dente-re főzött, lehűtött Soba tésztát friss zöldségekkel keverve, miso alapú salátaöntettel tálalva. lásd: miso salátaöntet
Tempura Soba: forró húslevesben, hozzáadott tempura bundában sült rákkal, zöldségekkel
Soba Szósz: egy sűrűbb szószban (szójaszósz, mirin, dashi, miso) beleforgatjuk a kifőzött Soba tésztát
Soba Stir Fry (yaki-soba): wokban pirítják a kifőzött Soba tésztát, majd tetszőleges hozzávalókkal, hús, tenger gyümölcsei, zöldségek keverik, sütik. Előbb a hozzávalókat kell pirítani, és csak azután hozzáadni a főtt tésztát.
Elkészítési javaslat: Tegyük forrásban lévő vízbe, és főzzük 3-4 percig, öblítsük át, szűrjük le.
Származási hely | Csehország |
---|---|
Töltő súly | 500 g |
Minőségét megőrzi | 2024. dec. 1. |
Összetevők | búzaliszt 77,8%, hajdinaliszt 20%, víz, só, szódabikarbóna, burgonya keményítő, |