A spenót szárított formában is megőrzi a legtöbb értékes ásványianyagot, vitaminokat. Rendkívül gazdag klorofill-ban, vasban, és jótékony hatással bír az emésztésre, a hasnyálmirígy működésére.
Felhasználási javaslat: A szárított, őrölt spenótport természetes, egészséges ételszínezéknek használjuk elsősorban, kiváló tészta készítéséhez 5-10% arányban a lisztbe keverve, és egészséges italok, smoothies készítésére, saját készítésű energiaitalokba, zöldségturmixokba szórva.
30 g Őrölt Spenótpor 1/2 kg tészta készítéséhez elegendő a markáns zöld szín eléréséhez. Italok, smoothiek készítéséhez 1-2 kávéskanállal egy pohárnyi (2-3 dl) vízhez elegendő.
Származási hely | Lengyelország |
---|---|
Minőségét megőrzi | 2026. máj. 6. |
Latin Name | Spinacia oleracea |
Összetevők | szárított spenót, paraj levelek őrölve |