Használati tippek: a legjobb eredményt akkor érjük el ezzel az eszközzel, ha:
a Nori lapot csak félig-kétharmadig terítjük be sushi rizzsel, a felénk eső szélétől kezdve, a Nori lap tőlünk távol lévő felét/harmadát hagyjuk üresen.
az üresen hagyott Nori lap részét nedvesítsük be vízzel, így jobban tapad, és megtartja az alakját.
az egyenletesen kiterített sushi rizs legyen kb 1,5 cm vastag, ennek a közepére helyezzük a tölteléket.
a feltekerés kezdetekor segítsünk az újjainkkal helyén tartani a tölteléket, míg a rizs körbe nem veszi, ekkor már csak a sushi tekerővel folyatjuk a tekerést.
a készre tekert maki-t a szőnyeggel még szorongassuk meg óvatosan, hogy egyenletes és szép legyen.
Sok sikert, ne csüggedj, senkinek sem sikerül elsőre, a gyakorlat tesz a mestert!