Rizsszalmás, (tényleg rizs szalmán termesztik), Szalmagomba, Kínai gomba vagy csíkos Bocskoros Gomba, Délkelet Ázsiában nagy mennyiségben termesztett, ízletes, gyakran használt gomba. Íze nagyon kedvelt, jellegzetes, lédús, puha húsú, jó állagú. Kínában drága csemegének számít, sokféle ételt készítenek belőle. És hogy ne legyen meglepetés a felbontás után, lefényképeztük a doboz tartalmát is.
Felhasználási javaslat: a távol-keleti ételekbe használjuk, legtöbbször más hozzávalókkal, húsokkal, zöldségekkel. Pizza tetejére, tésztaételekbe, ragukba, pörköltekbe kiváló.
Származási hely | Kína |
---|---|
Töltő súly | 425 g |
Minőségét megőrzi | 2026. okt. 25. |
Latin Name | Volvariella volvacea |
Összetevők | víz, bocskorosgomba, só, antioxidáló: citromsav |