A Szójabab az egyik legkiválóbb tej- és húspótló, és nem csak a vegetáriánusok körében. Magas a fehérjetartalma, 35% körül, sok benne a lecitin (szójalecitin), de az omega 3 és 6 zsírsavakban is gazdag. Nem tartalmaz káros koleszterint, fogyasztásával a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának a kockázata csökkenthető.
Felhasználási javaslat: A főtt szójababból készíthetünk húspótló ételeket, ízesítve fasírtként megsüthetjük, stb. Megőrölve Szójatejet és Tofut készíthetünk belőle.
Elkészítési javaslat: a szójababot, csakúgy, mint a közönséges szárazbabot egy éjszakán át érdemes áztatni vízben, de tegyük az edényben áztatott babot a hűtőbe, hogy ne erjedjen meg. Ezután puhára főzhető lábasban, kuktában vagy autómata főzőgépben.
Szójatej készítése: (forrás: Nosalty)
Házi Tofu készítése: (forrás: konyhaparádé)
Ebből a receptből kb egy 750g-os tofut kapsz.
4-5 napig minden további nélkül eltartható a hűtőszekrényben egy vízzel teli edényben.
Származási hely | Kanada |
---|---|
Töltő súly | 500 g |
Minőségét megőrzi | 2026. jan. 31. |
Összetevők | szójabab |