Ez a sötét Szójaszósz hosszabb erjesztési folyamattal előállított, nem annyira sós mint a világos, de egy kicsit édesebb. A kutatások azt állítják, hogy a sötét Szójaszósz jó hatással van az egészségünkre, mert 10-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor.
Felhasználási javaslat: Legtöbbször ázsiai ételekben használuk, ez a szósz adja a jellegzetes sötét színt a kínai tésztás ételeknek, és a főzés utolsó fázisában teszik az ételhez. Felhasználása végtelen, ázsiai ételekben, húspácokban, amerikai ételekben, hamburgerben, Barbecue szószokban, mediterrán ételekben, próbáld ki Pizzán (!), Karibi fogásokban, Saláta öntetekben, de használhatjuk asztali mártogató szósznak is, húsokhoz, töltött tésztabatyukhoz, grillezett zöldségekhez, stb.
Származási hely | Hong Kong (Kína) |
---|---|
Töltő súly | 150 ml |
Minőségét megőrzi | 2026. okt. 30. |
Összetevők | víz, cukor, szójabab 13%, búzaliszt, E150a (karamell), só, savszabályzó: E270, tartósító: E202. |