A Sötét Szójaszószt főleg a Kínai és a Japán konyha használja. Hosszabb ideig érlelik, melasz, karamell és kukoricakeményítő felhasználsával érik el a megfelelő ízt, színt és állagot. Sokkal testesebb az íze, karakteresebb, sötétebb. Nem annyira sós, mint a világosabb testvére. Legújabban arra lettek figyelmesek a Szingapúri kutatók, hogy nagyon magas az antioxidáns tartalma, ezért a fogyasztása szervezetünkre jó hatással van.
Felhasználási javaslat: páclevekben húsok hosszabb idejű pácolására, ételek színezésére (főleg Stir Fry Wok étekehez), a Shanghai-i stílusú vörös sültekhez, ahhoz, hogy az ízét kihozzuk belőle, hevítés szükséges (Wok, Serpenyő). Kiváló mártogató szószok készíthetők belőle, szintén előnyös a főzött változatokban.
Nem tartalmaz ízfokozót, adalékanyagot, színezéket, tartósítószereket!
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 250 ml |
Minőségét megőrzi | 2027. ápr. 3. |
Összetevők | víz, barnacukor, cukor, szójaszósz 18% víz, szójabab 25%, búzaliszt, só), glukóz szirup. |