A Sötét Szójaszószt legtöbbször az ételek színének javítására használják. Használatával karamellszínű, halványabb ételeket étvágygerjesztőbbé teszi. Nem szabad olyan bőkezűen adagolni az ételekhez, mint a Világos Szójaszószt, mert a túlzott használata már ront az étel színén, túl sötétté színezi, rontva ezzel az étel tálalásán. Ezenkívül édesebb is a testvérénél, tehát emiatt is mérsékelten kell adagolni.
Felhasználási javaslat: pörköltek, raguk, kínai- és ázsiai ételek, főleg a Shanghai konyha fogásaihoz adjuk a testesebb színéért és ízéért. Húspácokban kifejezetten ajánlott a használata. Magában mártogató szósznak is kiváló, sült vagy főtt húsok, zöldségek mellé.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 1 liter |
Minőségét megőrzi | 2027. júl. 6. |
Összetevők | melasz, víz, só, szójaszósz (víz, só, szójabab, búzaliszt). |