A Sötét Szójaszósz erjesztési folyamata hosszabb, mint a világosé. Inkább édes, mint sós a jellege, állaga sűrűbb. A kutatások azt állítják, hogy a sötét Szójaszósz jó hatással van az egészségünkre, mert 10-szer több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor.
Felhasználási javaslat: Legtöbbször ázsiai ételekben használuk, ez a szósz adja a jellegzetes sötét színt a kínai tésztás ételeknek, és a főzés utolsó fázisában teszik az ételhez. Felhasználása végtelen, ázsiai ételekben, húspácokban, amerikai ételekben, hamburgerben, Barbecue szószokban, mediterrán ételekben, próbáld ki Pizzán (!), Karibi fogásokban, Saláta öntetekben, de használhatjuk asztali mártogató szósznak is, húsokhoz, töltött tésztabatyukhoz, grillezett zöldségekhez, stb.
Származási hely | Hong Kong (Kína) |
---|---|
Töltő súly | 500 ml |
Minőségét megőrzi | 2026. máj. 30. |
Összetevők | víz, só, karamell, cukor, zsírtalanított szójabab 10%, búza. |