A Fülöp-szigeteki Toyomansi Szójaszósz Calamansi-val egy különleges és ízletes kombináció, amely a hagyományos ázsiai szójaszószt ötvözi a calamansi gyümölcs friss, citrusos ízével. Kiegyensúlyozott ízű szósz, amelyben a sós és umami gazdag szójaszósz találkozik a calamansi gyümölcs friss, savanykás citrusos ízével. A calamansi íze hasonló a lime-hoz, de édesebb és kevésbé savas.
Felhasználási javaslat:
Pác/Marinád: Kiválóan alkalmas húsok, halak és tenger gyümölcsei marinálására. A szójaszósz sós íze és a calamansi savanykás frissessége jól puhítja a húsokat, és különleges ízt kölcsönöz nekik.
Mártogató/Dipping Szósz: Használható mártogatós szószként sült ételekhez, például sült csirkéhez, lumpiához (filippínó tavaszi tekercs), vagy akár grillezett zöldségekhez.
Salátaöntet: Keverhető olajjal és egyéb fűszerekkel, hogy egyedi és ízletes salátaöntetet készítsünk. Különösen jól illik ázsiai stílusú salátákhoz.
Adobo: A híres filippínó adobo (hús vagy tenger gyümölcsei párolva szójaszószban és ecetben) elkészítéséhez is használható, hogy még ízletesebb és frissebb ízt adjon az ételnek.
Párolt Zöldségek: Párolt vagy sült zöldségek ízesítésére is tökéletes. Egy egyszerű étel is különlegesebbé válik tőle.
Tésztás Ételek: Különféle tésztaételekhez, például stir-fry-hoz (pirított tésztához) adható, hogy egyedi ízt adjon nekik.
Sushi és Sashimi: Szokatlan, de ízletes választás lehet sushi és sashimi mellé is, különösen, ha szereted a citrusos ízeket.
Ez a szósz kiválóan alkalmas arra, hogy különféle ételek ízét fokozza, és egy kis frissességet adjon nekik. Az ízek harmonikus kombinációja miatt sokoldalúan felhasználható a konyhában.
Származási hely | Fülöp-szigetek |
---|---|
Töltő súly | 750 ml |
Minőségét megőrzi | 2025. nov. 30. |
Összetevők | víz, szójabab kivonat 27%, jódozott só, karamell E150, citromsav, monoszódium glutamát, szódium benzoát, calamansi (citrusféle) kivonat, E211 |