Az Usukushi Szójaszósz világos színű, kicsit sósabb, mint a hasonló Szójaszószok. Emiatt sózás helyett használják a Japán konyhában. Kimondottan főzésre ajánlott, nem mártogató szósznak. Jól vegyül az étel hozzávalóival, harmonikusabbá, ízletesebbé teszi a végeredményt. A komplex aroma igazi Umami élményt ad a gyümölcsös, kissé karamelles ízével. Kizárólag japánban termesztett szójababból, tengeri sóval készítik.
Felhasználási javaslat: Főzésre, sózás helyett olyan ételekbe, ahol kívánatos az Umami Távol Keleti íz, legyen az Japán, Koreai, Kínai. Főtt rizs ízesítésére, grillezett, sült húsok sózására, marinálására, pácolására. Levesek ízesítésére, rántással készült ételek sózására. Érdemes várni pár percet a kóstolással, mert az ízek harmóniája csak kis idő múlva érik össze az Usukushi Szójaszósz hatására.
Származási hely | Japán |
---|---|
Töltő súly | 1 liter |
Minőségét megőrzi | 2025. máj. 31. |
Összetevők | víz, só, szójabab 12,1%, búzaliszt, cukor, alkohol, rizs, kukorica. |