A világ talán legöregebb ízesítője, legalább 3000 éve használják! Erjesztett szójababból és búzalisztből készítik. Superiornak nevezik a Szószaszósz első csapolását, ugyanúgy, ahogy az olíva olajak "szűz" sajtolását, ez jelzi a legmagasabb minőséget. A világos, friss Szójaszósz kissé sósabb, mint a többi Szójaszósz. Ha egy recept Szójaszószt ír, akkor ezt a fajtát használjuk.
Felhasználási javaslat: Wokban, serpenyőben készített távol-keleti ételek ízesítésére, színezésére a főzés utolsó fázisában. Ételek sózása helyett használhatunk Szójaszószt, és kapunk mellé egy kellemes mellékízt, amely gazdagítja a főztünket. Sushi készítésekor ezt a Szójaszószt használjuk Wasabival vegyítve mártogatónak.
Származási hely | Kína |
---|---|
Töltő súly | 150 ml |
Minőségét megőrzi | 2025. máj. 7. |
Összetevők | víz, só, szójabab 13%, búzaliszt, cukor, színezék E150a (karamell), E621, E 635, E202. |