A Tamarind állaga és íze hasonlít a szilvalekvárhoz. A hatalmasra növő tekintélyes Tamarindusz fa termése. A szívós, ragacsos terméshús a kemény barna héj alatt találhatjuk. Száradáskor a gyümölcshús elválik a héjtól. Nyersen fogyasztva finom, savanykás, zamatos, édeskés ízű. A természetes tamarind kivonatot tartalmazó szósz is kellemesen édes-savanyú ízű.
Felhasználási javaslat: Édes-Savanyú levesek, thai vagy vietnami, mártogató szószok, házi készítésű Chutney-k, a Thai Pad Thai fő összetevője. Worcestershire szósz egyik összetevője, dél-Indiai fogások alapanyaga, mint pl. a Keralai Paradicsomleves (Rasam). Az ázsiai konyha kimondottan szereti ezt az édes-savanyú íz világot, használjuk bátran keleti ételekhez.
Tipp:
Jó tudni: Tapasztalatokból tudni lehet, hogy a Tamarind a Tobozmirígyet mészteleníti. Segít eltávolítani a szervezetből a Fuoridot, a vizeleten keresztül. Székrekedés enyhítésére hatékony. Magas a vas-, kálium- és magnéziumtartalma.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 250 ml |
Minőségét megőrzi | 2025. máj. 17. |
Összetevők | tamarind, víz, só, citromsav, E202 |