Tápióka-rizs tészta Dél-Kelet Ázsiában használatos tészta, teljesen glutén mentes. Átlátszó, rugalmas állagú tészta a Vietnami Hu Tieu Nam Vang leves állandó hozzávalója, de szinte egyet jelent a vietnami konyhával.
A Paleo étrendet követők spagetti helyettesítője. Ha Wokkozott ételekben használjuk, magába szívja a szószt, tehát bővebb lével dolgozzunk, ha olajban sütjük, nem szív magába sok olajat.
Felhasználási javaslat: használjuk erőlevesben, csontlevesben, húslevesben tésztaként. Rákkal, garnélával, hússal, mungóbab csírával, újhagymával, sárgarépával, zöldségekkel Wokkozott ételekben (Stir-Fry, vagy Dobva-Rázva). 160-180 C fokra hevített olajban ropogósra sütve szinte bármihez illik, amihez eddig sülttésztát használtunk.
Elkészítése:
Származási hely | Vietnam |
---|---|
Töltő súly | 400 g |
Minőségét megőrzi | 2025. febr. 25. |