Az indiai tejhal, tudományos nevén Chanos chanos, egy trópusi tengeri hal, amely széles körben megtalálható az indo-csendes-óceáni régióban.
Felhasználási javaslat:
Milkfish Curry: Használd a tejhalat egy gazdag és aromás curryben. Főzzük kókusztejjel, curry levelekkel, mustármaggal, kurkumával és chilivel, hogy elragadó indiai ihletésű ételt kapjunk. Tálaljuk rizzsel vagy naan-nal.
Halas Tacos: Használd a tejhalat Taco töltelékként. Keverjd össze egy szelet káposztával, korianderrel zölddel, lime levével és egy kis chili szósszal. A fúziós ételhez adj hozzá avokádószeleteket és egy kis tejföllel is megkenheted.
Fisherman’s Pie/Halász pite: A hagyományos húsokat tejhallal helyettesítheted a halászpitében. A haldarabokat borsóval, sárgarépával és tejszínes szósszal rétegezzük, a tetejére burgonyapürét és sajtot teszünk, majd aranybarnára sütjük .
Tejeshal saláta: Dobd fel a tejhalat vegyes zöldekkel, koktélparadicsommal, uborkával és egy könnyű vinaigrette öntettel.
Halpogácsák: Keverd össze a tejhalat zsemlemorzsával, felvert tojással, apróra vágott újhagymával és fűszernövényekkel, például kaporral vagy petrezselyemmel. Pogácsákat formázd meg és serpenyőben süsd ropogósra. Tartármártással és citromkarikákkal tálald.
Milkfish Fried Rice/Tejhal Nasi Goreng: Főtt rizst kevergetve pirítunk tejhallal, borsóval, sárgarépával, szójaszósszal és egy csipetnyi szezámolajjal. Adj hozzá tojásrántottát és újhagymát.
Tejeshalleves: Készíts vigasztaló levest úgy, hogy hagymával, fokhagymával, gyömbérrel, paradicsommal és burgonyával készült húsleveshez adsz tejhalat. Ízesítsd sóval, borssal és egy csipet halszósszal a jobb íz érdekében.
Sült, rakott tejhal: Rétegezz tejhalat spenóttal, tésztával és krémes bésamel szósszal. A tetejét zsemlemorzsával és sajttal kend meg, és addig süsd, amíg megpirul.
Származási hely | Fülöp-szigetek |
---|---|
Töltő súly | 184 g |
Minőségét megőrzi | 2026. ápr. 19. |