A Teriyaki Szósz a szakácsok kedvence, mert jóval ízletesebb, mint a közönséges Szójaszósz. A Teriyaki szószt húsok pácolására használjuk, mert átitatja a húst finom ízekkel, ugyanakkor porhanyósabbá, omlósabbá tesz a húsokat. A Teriyaki Szósz édesebb, mint a Szójaszósz.
Felhasználási javaslat: pácoljunk vele a nyársra-, grillre- vagy más sütésre szánt húsokat. Nagyszerű mázat képez a sült húsokon, akár bárány-, marha- vagy csirkehúst sütögetünk. Az asztalon pedig tálaljuk mártogató szósznak. Stir Fry (Dobva-Rázva) ételekhez kiváló ízesítő szósz, főleg csirkehúsos és zöldséges Wok-Serpenyős fogásokhoz.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 300 ml |
Minőségét megőrzi | 2025. jan. 12. |
Összetevők | víz, cukor, szójaszósz (szójabab, búzaliszt, E621, víz, E211), fruktóz, só, módosított tápióka keményítő, karemell, E621, E211, teriyaki aromák, E415. |