A Thai Hotpot alapvetően nem különbözik a többi ázsiai Hotpot-tól, csak a fűszerezése más. Inkább alapul a friss, citrusos ízekre, mint a töményebb fűszerezésű kínai vagy koreai Hotpot-okra. Régebben Thai Suki vagy Steamboat méven emlegették, de a Hotpot általános ázsiai elnevezése a Thai verzióra is átragadt.
Felhasználási javaslat: A Hotpot egy kellemes társaságban élveztető leginkább, ahol az asztal közepére kihelyezett "Forrófazék"-ban főzi meg mindenki a saját választott hozzávalóit. Baráti- vagy Családi összejövetelek középpontja lehet ez az elkészítési mód. A Főzőedényben előre elkészített fűszeres alaplé a fő eleme a Thai Hotpot-nak. A választott, főzni való hozzávalók lehetnek: rákok, kagylók, garnéla, gomba, káposzta, spárga, tészta, tojás, csíkokra vagy vékony szeletekre vágott hús: marha, csirke, sertés.
Elkészítési javaslat: Tegyünk fel főni 2 kg sertés- vagy marhacsontokat 2 liter vízben, főzzük 1 órán át rotyogtatva, adjunk hozzá 1 zacskó Thai Hotpot Mix-et, a zacskóban található főző filterbe tegyük a fűszereket, ez a főzés végéig a forró alaplében maradhat, így egyszerűen kiemelhető az alapléből. Egyszerűbben úgy tudjuk elkészíteni, hogy csirkehús alaplével/húslevessel, (akár maradékból is), helyettesítjük a csontlevesünket.
Fontos, hogy különféle mártogató szószok legyenek tálalva a készre főzött hozzávalókhoz, ezek lehetnek Szójaszószok, Osztrigaszószok, Sriracha- (csípős) és édes Chiliszószok, Wasabi paszták, stb.
Származási hely | Vietnam |
---|---|
Töltő súly | 26 g |
Minőségét megőrzi | 2025. febr. 18. |
Összetevők | citromnád, galangál, piros chili, kaffir lime levél |