A Thai Holy Basil Stir-Fry, más néven Pad Ka Prao, az egyik legnépszerűbb és legkedveltebb étel Thaiföldön. Ez a fogás a thai konyha ízvilágának tökéletes bemutatója, amely az egyszerű alapanyagokat intenzív és harmonikus ízzé varázsolja. Az étel különleges eleme a thai szent bazsalikom, amely jellegzetes, borsos aromát kölcsönöz a fogásnak, megkülönböztetve más thai ételektől.
Elkészítési javaslat:
Tedd a rizses zacskót (100 g) 10 percre forrásban lévő vízbe. Vedd ki, vágd fel és szűrd le. Öntsd a rizst egy tányérba, tedd félre.
Egy serpenyőben melegíts fel 1 evőkanál olajat közepes hőfokon. Amikor az olaj felforrósodott, tegyél bele 200 g tetszés szerinti húst, és süsd aranybarnára.
Adj hozzá a Ka Prao szószt (60 g) és a szárított szent bazsalikomot. Keverd, amíg jól összeáll, és vedd le a tűzről.
Tálald a Pad Ka Prao-t a rizzsel. Egy tükörtojás a tetején tökéletesen kiegészíti az ételt.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 322 g |
Minőségét megőrzi | 2025. ápr. 9. |
Összetevők | Jázmin rizs 62%, chili, fokhagyma, szójaszósz (szójabab, búza, só), osztrigaszósz (szójaszósz [szójabab, búza, só] osztriga, cukor, módosított tápióka keményítő, E415), cukor, szójaolaj, só, hagyma, bazsalikom 1%, halszósz (szardellakivonat, só, cukor), E635 |