A híres Thai Tom Ka gai egy kókusztejes csirkehús leves, annyit jelent "csirke galanga leves". Egyszerre édes, sós, savanyú és csípős. Fogyasztani inkább úgy szokták, mint egy curry-t és nem mint levest, rizzsel, fogyasztáskor a gőzölgő rizsre kanalazva. Télvíz idelyén melengető hatású. Ha levesként szeretnéd fogyasztani, készíts főtt rizstésztát hozzá.
Elkészítési javaslat:.Hozzávalók: Vásárolj 300 g csirkehúst, 100 g friss gombát.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 260 g |
Minőségét megőrzi | 2025. nov. 18. |
Összetevők | Tom Ka Paszta 50g: citromnád, chili, galanga gyökér, kaffir lime levél, koriander gyökér, salotta hagyma, 47% szójabab olaj, só, cukor E621, citromsav. Szárított Fűszerek 10g: chili. kaffir lime levelek, galanga gyökér, citromnád. Kókusztej 200ml: víz, kókuszdió 40%, E466, E435. Felbontás után azonnal el kell fogyasztani. |