A Vajbab elnevezésen kívül a Limabab elnevezés terjedt el. Mindegy, mert mindkettő ugyanazt az egészséges babfajtát nevezi meg. A Vajbab jelképesen jobb kifejezés, mert a krémes, vajas textúra jellemző erre a babfajtára. Fogyasztására a magyar "fejtettbab" kifejezés illik a legjobban, mert legfinomabb, amikor beérés előtt szüretelik, és konzerválják.
Felhasználási javaslat: Zöldséges Saláták BAB királynője. Készíthetünk belőle bármit, húsos ragukat, pörköltekhez adva, levesbe adagolva, bolonyai spagettihez kiegészítésképpen adva, előételekbe, szinte bármihez illik és bármivel kombinálható. Ha salátában fogyasztjuk, kiegészíttésképpen ajánljuk hozzá a fokhagymát, a paradicsomot és a tejszínt, más, friss zöldsaláták mellett.
Származási hely | Malawi Köztársaság |
---|---|
Töltő súly | 400 g |
Minőségét megőrzi | 2026. júl. 14. |
Összetevők | bab, víz, só, antioxidáns: aszkorbinsav. |