Vindaloo Curry Fűszerpaszta - AHG

895 Ft
Ez a Vindaloo Curry fűszerpaszta megkönnyíti a dolgunkat, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a csodálatos Csirke Curry, de ha alaposabban akarunk eljárni, akkor javaslom egy éjszakára vörösborban feloldott fűszerpasztában pácolni a csirkehúst, egy kis frissen reszelt gyömbérrel megbolondítva.
Elérhetőség: Készleten
Cikkszám
HS16323
Minőségét megőrzi
2025-05-22
Elérhető mennyiség
21 db

India dél-nyugati részén elterjedt, ma már világhírű, fogás főleg Goa és a körülötte lévő tartományokban fogyasztják. A Portugézek "Carne de Vinha d'alhos" (hús borban fokhagymával) az eredete, de az angolok terjesztették el először Angliában, majd a világban. Megérdemelte, mert egy nagyon finom fogásról van szó. Goa lakosai a borban pácolt savas hatást ecettel helyettesítették. Az indiai éttermek zászlós fogása szerte Angliában. Ez a fűszerpaszta megkönnyíti a dolgunkat, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető a Vindaloo Csirke Curry, de ha alaposabban akarunk eljárni, akkor javaslom egy éjszakára vörösborban feloldott fűszerpasztában pácolni a csirkehúst, egy kis frissen reszelt gyömbérrel megbolondítva.

Elkészítési javaslat: Hozzávalók: 1 tasak Vindaloo Curry AHG paszta, 450 g csontozott csirkehús (comb a legfinomabb), falatkákra vágva, 1 evőkanál olaj, 1 nagyobb hagyma aprítva, 110 ml paradicsompüré, de lehet egy nagyobb paradicsom is, aprítva, 75 ml víz, metalevelek a díszítéshez.

  • Hevíts olajat egy tapadásmentes serpenyőben, közepes hőfokra. Dobd bele a hagymát, dinszteld üvegesre.
  • Add hozzá a csirkehúst, süsd 2-3 percig.
  • Kanalazd bele a paradicsompürét, vagy a paradicsomdarabokat, a vizet, és forrald fel.
  • Vedd le a hőt alacsonyra, fedd le, és főzd 15 percig, vagy amíg a hús megfől. Ne feledd kevergetni időközönként.
  • Díszítsd a zölddel, tálald frissen főzött Basmati rizzsel, vagy kenyérrel.
További információk
Származási helyThaiföld
Töltő súly50 g
Minőségét megőrzi2025. máj. 22.
Összetevőkszójabab olaj, piros chili, só, koriander, desztillált ecet, paradicsompüré, fokhagyma, cukor, gyömbér, szezámolaj, feketebors, fahéj, fűszer- és gyógynövények, mustármag, tamarind.

Nincs kapcsolódó cikk