India dél-nyugati részén elterjedt, ma már világhírű, fogás főleg Goa és a körülötte lévő tartományokban fogyasztják. A Portugézek "Carne de Vinha d'alhos" (hús borban fokhagymával) az eredete, de az angolok terjesztették el először Angliában, majd a világban. Megérdemelte, mert egy nagyon finom fogásról van szó. Goa lakosai a borban pácolt savas hatást ecettel helyettesítették. Az indiai éttermek zászlós fogása szerte Angliában. Ez a fűszerpaszta megkönnyíti a dolgunkat, mert egyszerűen és gyorsan elkészíthető a Vindaloo Csirke Curry, de ha alaposabban akarunk eljárni, akkor javaslom egy éjszakára vörösborban feloldott fűszerpasztában pácolni a csirkehúst, egy kis frissen reszelt gyömbérrel megbolondítva.
Elkészítési javaslat: Hozzávalók: 1 tasak Vindaloo Curry AHG paszta, 450 g csontozott csirkehús (comb a legfinomabb), falatkákra vágva, 1 evőkanál olaj, 1 nagyobb hagyma aprítva, 110 ml paradicsompüré, de lehet egy nagyobb paradicsom is, aprítva, 75 ml víz, metalevelek a díszítéshez.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 50 g |
Minőségét megőrzi | 2025. máj. 22. |
Összetevők | szójabab olaj, piros chili, só, koriander, desztillált ecet, paradicsompüré, fokhagyma, cukor, gyömbér, szezámolaj, feketebors, fahéj, fűszer- és gyógynövények, mustármag, tamarind. |