A yakiniku fűszerkeverék egy japán ízesítő keverék, amelyet gyakran használnak grillezett húsokhoz és zöldségekhez. A „yakiniku” kifejezés japánul „grillezett húst” jelent, és ez a fűszerkeverék a japán barbecue alapvető eleme.
Elkészítési javaslat: 4 szelet húshoz (kb 170 g)
Felhasználási javaslat:
Tipp: Egészítsük ki azt a Fűszerkeveréket egy kis Szezámolajjal és Mirin alaplével, hogy egy kenhető Barbecue/Grill szószt kapjunk.
Pácolás: A húsokat (marha, sertés, csirke, stb.) gyakran pácolják yakiniku fűszerkeverékkel bedörzsölve, hogy gazdag ízt kapjanak. A pác időtartama változhat, de általában legalább 30 percig érdemes pácolni a húst.
Grillezés/Barbecue: A pácolt húsokat grillezik vagy Barbecue-zik, és a fűszerkeverék ízei beleolvadnak a húsba, ami gazdag és ízletes végeredményt ad.
Mártogató Szószként: A yakiniku fűszerkeveréket kiegészítve Olajjal (Szezámolaj, vagy Olívaolaj), Mirin alaplével, Paradicsompürével, Szójaszósszal, szószként is használhatjuk, amit a már elkészült grillezett húsra kenjük, vagy mártogatósként tálaljuk mellé.
Zöldségek: Nem csak húsokhoz, hanem zöldségek grillezéséhez is kiváló. A zöldségeket (pl. paprika, cukkini, padlizsán) is pácolhatjuk és grillezhetjük vele.
Származási hely | Japán |
---|---|
Töltő súly | 30,8 g |
Minőségét megőrzi | 2025. márc. 26. |
Összetevők | cukor, szója szósz por (szójaszósz [szójabab, búza (glutén), só], dextrin, só), őrölt szezámmag, fokhagyma, E170, E551, paradicsom por, élesztő kivonat, hagymapor, pörkölt szezámmag, gyömbér, feketebors, koriander, chilipaprika, kardamom, fehérbors, római kömény, szegfűszeg, fahéj. |