A Zöld Curry a sárga és a piros curry mellett Thaiföld népszerű ételei, manapság már világszerte. A "Zöld" a zöld chiliről lett elnevezve, ami az egyik fő hozzávalója. A thai neve "sweet green chilli", arra utal, hogy mivel a chilik éretlenek, zöldek, ezért nem annyira csípősek, noha egy európai ízlelőbimbónak annak tünnek, de nem egy magyar edzett szájnak. Az édes jelleghez hozzájárul a Kókusztej is, ami tovább enyhíti a csípősségét. Ezt a Curry Különlegességet későn, a XX. század elején kezdték készíteni, VI. és VII. Rama király uralkodása alatt.
Elkészítési javaslat:.Hozzávalók: Vásárolj 200 g csirke- vagy marhahúst, 100 g általad kedvelt zöldségfélét.
Származási hely | Thaiföld |
---|---|
Töltő súly | 253 g |
Minőségét megőrzi | 2025. ápr. 6. |
Összetevők | Curry paszta: (50g, citromnád, chili, fokhagyma, salotta hagyma, galanga gyökér, koriander gyökér, kaffir lime héj,thai bazsalikom, római kömény, kurkuma) pálmacukor, só, szójabab olaj. Szárított fűszerek (3g, chili, kaffir lime levél, thai bazsalikom) Kókusztej: (200ml, víz, kókuszdió gyümölcshús 40%, stabilizáló: E466, emulgáló: E435. |